Road Movie AllStars - Sopron felé

Kétéves országjáró kirándulása során megérkezett Sopronba a Road Movie! A nyarat, az utazás hangulatát megidéző, pozitív üzenetű klipben közel 50 soproni szereplő tűnik fel: zenészek, sportolók, hírességek és a város büszkeségei mellett az utca emberei. A dal és a klip apropójául a népszavazás 100. évfordulója szolgált, 1921-ben dőlt el ugyanis, hogy Sopron, a Leghűségesebb Városként magyar marad. A debütáló klipet követően a tavasszal megjelenő Road Movie Guide útifilmben Tilla a klip szereplőivel közösen mutatja be a várost és annak történetét.

Helyszín: Sopron

Rendező:Gráf Péter

Producer:Fülöp Zoltán & Lobenwein Norbert

Operatőr:Gráf Péter, Darvas Bence

Helyszín:Sopron

A Sopron felé című dal előadói a magyar zenei élet színes csapata, a Road Movie Allstars: Lábas Viki, Rúzsa Magdi és Schoblocher Barbi mellett Fluor Tomi, Járai Márk, Jumodaddy, Madarász Gábor, Marsalkó Dávid, MC Columbo.

Sopron felé a dal címe, amelyet a Marsalkó Dávid - Jumodaddy szerzőpáros jegyez. A Road Movie Allstars előadói névsora egészen parádés, egyikük se soproni származású, de mindegyikük sok szép emléket őriz a városról. Rúzsa Magdi, Lábas Viki, Schoblocher Barbi, Fluor Tomi, Járai Márk, Marsalkó Dávid és MC Columbo azonnal igent mondott a felkérésre. A dal egyetlen soproni szereplője az idén Petőfi Zenei Díjjal kitűntetett gitáros, Madarász Gábor.

A videóklipet három napon át közel 50 szereplővel forgatták Sopronban. A koncepció szerint a klipben házigazdaként fogadják a dal művészeit ismert soproniak és olyanok, akik a város meghatározó figurái. Rúzsa Magdit saját dobosa, Hoffer Péter kalauzolta, Marsalkó Dávidot a soproni születésű teniszcsillag, Babos Timi és testvére, Lábas Vikit az ismert influenszer, Abosi Barna, Schoblocher Barbit a szakmájában világsztárnak számító mesterfodrász, Veress-Győri Sándor. Járai Márk a Stílusos Vidéki Éttermiség soproni büszkesége, az Erhardt Étterem tulajdonosa, Erhardt Zoltán fogadta, Fluor Tomi soproni borokkal ismerkedett Lukács Szabolcs, magyar sommelier bajnok társaságában, Jumodaddy pedig Taschner Tamás soproni idegenvezetővel a Leghűségesebb Város történetével ismerkedett.

Galéria