Bagossy Brothers Company

Visszajövök

Bagossy Brothers Company

Visszajövök

Rendező:Árpa Attila

Producer:Fülöp Zoltán, Lobenwein Norbert

Operatőr:Studinger András

Helyszín:Erdély

Leírás:

A Bagossy Brothers Company Visszajövök című dalával Erdélybe repíti a rajongókat.

Visszajövök

A Road Movie negyedik filmje a Bagossy Brothers Company Visszajövök című dalával Erdélybe repíti a rajongókat . “A dal születésénél nem konkrét dolgok voltak a fejemben, csupán emlékekre és érzésekre hagyatkoztam, olyanokra, amelyek az otthont jelentik számomra. A hazai tájat, a fenyőfákat, a tiszta levegőt, a hideget ami furcsa módon a meleget is jelenti nekem, a barátokat és a családot helyeztem előtérbe.” - avatott be Bagossy Norbi, a zenekar énekese az írói folyamatokba.

A Visszajövök klipjéhez a zenekar választotta Árpa Attilát, aki egy különleges, valóban road movie videót rendezett a dalhoz.
Árpa és csapata komolyan vette a Road Movie fogalmát és a főszereplőt, Tóth Sándort Budapestről egészen az erdélyi Hagymás-hegységig kísérték kameráikkal. “Közben persze minden szabályt megszegtünk, miszerint ne forgass állattal, gyerekkel vagy olyan helyen, ahol házi pálinkát osztanak ingyen a stábnak.” - emlékezett vissza Attila.

“Azért volt számomra nagy öröm, hogy felkértek erre a klipre, mert egy szép, megható, lassú és őszinte dalról van szó. Így lehetőségem nyílt arra, hogy egy történetet meséljek, ami ebben a műfajban egyre ritkább.” - mesélte a rendező. - “A dalról az út jutott eszembe. Az elindulás. A magány. A haza. A természet. A megérkezés. A megvilágosodás és megtisztulás. A megbocsátás, az elengedés, és ahogy a dal címében is szerepel, a visszatérés. Ebből állt össze az ötlet, miszerint egy férfi a világ összes bánatával a lelkén elindul a nagyvárosból, hogy visszatérjen, megjavuljon, és végül örökké elmenjen oda, ahova való. Azzal, akit szeret, akit mindig is szeretett. Ugyanakkor igyekeztem helyet hagyni az interpretációnak és a nézők képzeletének. Ez a fajta kimondatlan misztikum ennek a klipnek az alappillére.”

A rendező számára sokat jelentett a zenekar és a helyiek segítsége, így az út végén egy olyan tájat tudtak megmutatni a nézőknek, ami önmagában is lélegzetelállító, de a történet spirituális mondanivalójának is tökéletes helyszínéül szolgált.

Road Movie Guide Tillával

A Bagossy Brothers Company Visszajövök című klipje Erdélybe repíti a nézőket, mostanra közel 3 millióan látták a YouTube-on.

A kliphez készült egy önálló riportfilm is, amelyekben Tilla a zenekarokkal-előadókkal közösen mutatja be az érintett helyeket.

A dalok és a klipek, az előadók és filmrendezők stílusában mutatják be a kiválasztott régiókat, ezt egészíti ki a ​ROAD MOVIE GUIDE filmsorozat, amely keretében ​Tilla a művészekkel közösen járja körbe és részletesebben is bemutatja ezeket a helyeket.

Galéria

Vissza a tetejére